Ochtendgesprek over boeren in veenweide

 

Maandagochtend 23 april begint met een informeel gesprek tussen 3 boeren.

Voorafgaand aan de middagsessie “Fantastisch Vlees” met Joel Salatin op maandag 23 April vindt er op de Eemlandhoeve een goed gesprek waar je deelgenoot van kunt zijn. Daarin gaat een drietal praktijkmannen met elkaar om tafel onder leiding van Commonland.

Keynote speaker is Joel Salatin, die met ons meedenkt over de uitdagingen die spelen in het veenweidegebied, met name rond bodemdaling. Hiervoor brengen we de casus in van Marcel Al, een innovatieve melkveehouder op boerderij NoordHollandshof in Spijkerboor, ten noorden van Amsterdam. Hij maakt ons deelgenoot van zijn zoektocht en ervaringen in de polder, en zijn ideeën om de toekomst tegemoet te treden. De derde gesprekspartner is Henk den Hartog, ‘bodemboer’ op stadsboerderij De Hartstocht in Abcoude, en daar producent van biologische zuivel van het eerste uur.

Marcel Al werkt op een innovatieve manier samen met producenten in de buurt om zijn eiwittekorten aan te vullen; zie daarvan een recent filmpje.

Het ochtendgesprek duurt van 10 – 12 uur. Meld je ervoor aan bij Commonland

Deze ochtend laat zich goed combineren met deelname aan  ‘Fantastisch Vlees’; meld je daarvoor aan op de pagina Fantastisch Vlees.

 

 

 .